top of page

NEDOSTAJALI SAMO GOLOVI

Dobra, prava prvenstvena utakmica u komšijskom duelu koji je odigran po kiši i raskvašenom terenu, ali i pred hiljadu gledalaca. Sloga je zapretila već u 1. minutu, ali je mladi Jevremović promašio ceo gol iz više nego izgledne situacije. Real je uzvratio preko Milenkovića koji je iz slične pozicije na isti način završio akciju svog tima. Tražili su gosti dva puta od veoma dobrog i autoritativnog arbitra iz Ivanjice, Borisavljevića da pokaže na belu tačku, ali je on odmahnuo rukom. Isto je reagovao i kada su „beli“ tražili jedanaesterac posle pada Žerađanina u šesnaestercu gostiju.


Gužva pred golom Simića - detalj sa utakmice Sloga - Real

U drugom delu prvog poluvremena, Real je bio bolji rival, konstantno napadao, imao seriju kornera, ali pokušaje Lukića i Milenkovića osujetio je sigurni Kostić. U drugom poluvremenu, trener domaćih Neško Milovanović u vatru je bacio adute sa klupe, Kruševca, Veljovića i Sekulića. Sloga je zaigrala bolje, češće bila na polovini protivnika, ali pamtiće se samo pokušaj Veljovića sa distance, lopta je završila iznad prečke u gol autu. Sloga je mogla do celog plena, ali je napadač domaćih Žerađanin u situaciji jedan na jedan sa vratarom gostiju Simićem oklevao, nije ni uputio šut i loptu su pokupili odbrambeni fudbaleri srpskoligaša iz Podunavaca. Real je produžio seriju na osam vezanih utakmica bez poraza (sedam remija), dok je Sloga posle dva teška poraza u gostima stigla i do drugog remija u takmičenju. Ovom komšijskom duelu nedostajali su samo golovi.

SLOGA (KV) – REAL 0 – 0

Gradski stadion u Kraljevu Gledalaca: 1000 Sudija: Ljubiša Borisavljević (Ivanjica) 7 Žuti kartoni: Andrić, Čolić (Sloga), Petrobvić, Đorđević, Dimić, Marković (Real). Igrač utakmice: Aleksandar Gojković (Sloga)

SLOGA: Kostić 7, Čolić 7, Milosavljević 6 (Kruševac 6,5), Žerađanin 6,5, Anđelković 6,5, Šekularac 6 (Veljović 6,5), Andrić 6,5, Gojković 7, Jevremović 6 (Sekulić 6,5), Savić 6,5, Markiš 6,5.

REAL: Simić 7, Jovanović 6,5, Ilić 7, Vujović 6,5, Drecun 6,5, Petrović 6 (Cvijanović 6), Milenković 6,5 (Matović -), Lukić 7 (Đunisijević -), Đorđević 6, Dimić 6 (Zajić 6,5), Marković 6,5 (Popović 6,5).


Autor teksta: Aleksandar Daišević

Tekst je preuzet sa sajta srbijasport.net


bottom of page